Ortak Dersler Duyuruları

Ortak Dersler Sisteme Giriş Duyurusu

05 Eylül 2019

Kategori: Ortak Dersler Duyuruları 05 Eylül 2019

Ortak Dersler Sisteme Giriş Duyurusu: 2019-2020 Eğitim-Öğretim Güz dönemi ders onay işlemleri bittikten sonra öğrencilerin sistemine açılcaktır.

1-Öğrenciler kullanıcı adı (Okul no) ve şifreleri (Tc kimlik no) ile giriş yapıp ilgili dersleri canlı ve arşivden izleyebilirler.Sisteme giriş sorunu yaşayan öğrenciler 0 346 219 10 10 / 2645 dahili telefonu arayabilirler.

2-Ortak Dersler öğrenci işleri ile konularda her birimin öğrenci işleri ve rektörlük öğrenci işleri daire başkanlığından bilgi alabilirsiniz.

3-Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi,Türk Dili,İngilizce,Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin çalışma notları sistem içerisinde ilgili dersin öğretim üyesi tarafından yüklenmektedir.

4-Ortak derslerde devam zorunlu değildir. Öğretim üyeleri tarafından yapılacak derslere ister ders saatinde ister daha sonra istediğiniz bir zaman diliminde katılabilirsiniz. Bilgisayar veya internet bağlantınız olmaması nedeniyle dersleri izleyemediğiniz durumlarda, Enstitüler binası giriş katında bulunan bilgisayar sınıfından hafta içi mesai saatlerinde yararlanabilirsiniz.

5-Cep Telefonu veya tablet bilgisayar  ile dersleri takip etmek isteyen Ortak dersler ve İlitam öğrencileri ; CUZEM ana sayfasında Mobil Cihazlardan Erişim butonunu tıklayarak ilgili işletim sistemine uygun tarayıcıyı indirmeleri (puffin tarayıcısını) gerekmektedir. Daha sonra  puffin tarayıcısından  cuzem sayfasına giriş yaparak kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapabilir, dersleri canlı veya  arşivden izleyebilirsiniz.

Ortak dersler ve ilitam derslerinin ara sınavı yüzde 10 yarıyıl sınavının yüzde 90’ı geçme notu hesabında kullanılmaktadır.