Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar gereği Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I dersi ile Türk Dili-I dersi uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler kendilerine bildirilen gün ve saatte bu derslere çevrimiçi katılabilir veya diledikleri bir zamanda kayıttan izleyebilirler. Derslerin işlenişi, içeriği, öğretim elemanı ile iletişim gibi bilgilere ulaşmak için Eğitim Yönetim Sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Bunlar haricinde dersler ile ilgili olarak yaşanabilecek sorunlar açısından bulunduğunuz birimin öğrenci işlerine ulaşmanız gerekmektedir.

Eğer sistemde kayıtlı değilseniz ve giriş yapamıyorsanız, öncelikle danışmanınızın ders kaydınızı onaylamasını sağlayınız ve Ad, Soyad, Öğrenci Numarası, TC kimlik no, Fakülte/Meslek Yüksekokulu/Yüksekokul, Bölüm bilgilerini içeren bir mesajı ​cuzem@cumhuriyet.edu.tr adresine gönderiniz. Ders kaydınız onaylanmadan sisteme giriş yapabilmeniz dersi aldığınız anlamına gelmeyecektir.